«- Vorige pagina


Vragen / antwoorden

Hier kunt u straks een vraag stellen, of het antwoord op een vraag vinden.

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsberichten die te maken hebben met het onderwerp dat u bekijkt vindt u hier.

auto leasen leasemaatschappijen zzp omdat leaseauto kunt personeel vaak zonder namelijk

Auto leasen als ZZP’er

Bij steeds meer leasemaatschappijen wordt het mogelijk om als ZZP’er een auto te leasen. Wel gelden er voor zelfstandigen zonder personeel strikte voorwaarden voor het leasen van een auto. Leasemaatschappijen vragen vaak om jaarrapporten of een bankgarantie. Dit wordt gedaan omdat leasemaatschappijen er zeker van willen zijn dat u de auto ten alle tijden de auto kunt betalen.

Voor veel ZZP’ers lijkt het aantrekkelijk om een auto te leasen, maar er is veel voorzichtigheid geboden bij het aangaan van een contract met een leasemaatschappij. Het leasen van een auto brengt namelijk relatief hoge terugkerende kosten met zich mee. Omdat u als zelfstandige ondernemer zonder personeel relatief weinig zicht op de toekomst heeft, kunt u moeilijk voorspellen wat u inkomsten over 1 à 2 jaar zijn. Aangezien een leasecontract vaak voor meerdere jaren loopt, kan een leaseauto nu een goede keuze lijken, maar later een financiële strop zijn.

Een veel gemaakte beredenering is dat het leasen van een auto duurder dan het zelf aanschaffen van een auto is omdat een leasemaatschappij ook moet verdienen aan haar klanten. Dit is niet helemaal waar, er wordt namelijk geen rekening gehouden met onderhoud en eventuele reparaties aan de leaseauto die anders voor eigen rekening waren geweest. Leasemaatschappijen kunnen bovendien hogere kortingen krijgen op zowel de auto als onderdelen en andere accessoires die periodiek vervangen moeten worden. Dit komt omdat leasemaatschappijen groot inkopen, iets dat als ZZP’er niet mogelijk is.