«- Vorige pagina


Vragen / antwoorden

Hier kunt u straks een vraag stellen, of het antwoord op een vraag vinden.

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsberichten die te maken hebben met het onderwerp dat u bekijkt vindt u hier.

auto exlease s kopen lease erg zich andere eigenaar leasemaatschappij leasecontract

Auto kopen na leasetermijn

Het is mogelijk om een leaseauto waarvan het leasecontract afloopt te kopen. U kunt de auto kopen als u de gene bent die de auto de jaren ervoor heeft geleaset, maar u kunt ook een willekeurige andere ex-lease auto aanschaffen.

Het aanschaffen van een oude lease auto is erg populair. Als u een auto koopt, wilt u graag weten wat er in het verleden met de auto is gebeurd. Een lease auto is bijna altijd alleen nog maar eigendom van de leasemaatschappij geweest. Leasemaatschappijen houden over het algemeen en erg uitgebreide administratie bij en onderhouden de auto goed. Naast de volledige onderhoudshistorie is ook informatie over schade en andere problemen die zich in het verleden hebben voorgedaan bij de leasemaatschappij bekend.

Ex-lease auto’s staan erom bekend een hoge kilometerstand te hebben en slechts een aantal jaar oud te zijn. Ook wordt er vaak gezegd dat personen die een lease auto hebben, er een te agressieve rijstijl op na houden. In de praktijk valt de schade die tijdens het gebruik door de eerste eigenaar veroorzaakt is erg mee. U hoeft dus niet bang te zijn dat de auto die u koopt in een slechte technische staat verkeerd. Voordat een ex-lease auto van eigenaar wisselt worden alle onderdelen nagekeken en wanneer nodig vervangen. Ook vindt er voor de aankoop meestal groot onderhoud plaats aan de auto. Veel bedrijven die zich gespecialiseerd hebben in de verkoop van deze auto’s, geven zelfs garantie.

Leaset u nu een auto en wilt u deze aan het einde van het leasecontract kopen van de leasemaatschappij? Dan is het mogelijk om vooraf de overnameprijs op te vragen. Het is vaak goedkoper om na het aflopen van het leasecontract in dezelfde auto te blijven rijden. Het is echter ook mogelijk om één van de vele andere ex-lease auto’s die niet door hun voormalige eigenaar zijn gekocht te kopen. Deze auto’s worden aangeboden bij garages en bedrijven die zich gespecialiseerd hebben in de verkoop van ex-lease lease auto’s.