«- Vorige pagina


Vragen / antwoorden

Hier kunt u straks een vraag stellen, of het antwoord op een vraag vinden.

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsberichten die te maken hebben met het onderwerp dat u bekijkt vindt u hier.

leasecontract worden verschillende voorwaarden boete moet auto leasemaatschappij vroegtijdig contract informatie

Afkopen leasecontract

Het komt regelmatig voor dat een leasecontract vroegtijdig beëindigd moet worden. Dit kan verschillende redenen hebben. De meest voorkomende reden is het vertrek van een werknemer die gebruik van de auto maakt. Bij het beëindigen van een leasecontract zijn er verschillende mogelijkheden. Het is per situatie afhankelijk welke mogelijkheid de beste is.

Bij het aangaan van een contract met een leasemaatschappij moet worden ingestemd met de algemene voorwaarden. In deze voorwaarden is informatie over het vroegtijdig beëindigen van het leasecontract te vinden. Per leasemaatschappij worden er andere regels gehanteerd. Het is om deze reden dan ook mogelijk dat de informatie in dit bericht niet helemaal in overeenstemming met de algemene voorwaarden van uw leasemaatschappij is.

Bij het vroegtijdig stopzetten van het leasecontract kunnen vier dingen gedaan worden. Het contract kan afgekocht of overgenomen worden, maar er kan ook voor het betalen van een boete gekozen worden. Het overnemen van het leasecontract kan door twee verschillende partijen gedaan worden. Meestal neemt de persoon die de auto voor de overname ook al heeft geleased, de auto mee naar een ander bedrijf. Het is ook mogelijk dat het leasecontract wordt verkocht aan een andere partij. Iemand anders neemt dan het leasecontract over en rijdt de resterende termijnen in de auto.

Als een leasecontract niet afgekocht of verkocht wordt, moet er een boete worden betaalt. De meeste leasemaatschappijen brengen een bepaald percentage van de resterende leasetermijnen in rekening. Dit percentage ligt gemiddeld tussen de 60% en 80%. De boete is dus redelijk hoog in vergelijking met de afkoopsom. Vaak wordt er daarom voor gekozen om het contract af te kopen.